Sveriges enda märkesförsäkring för Kia 

Logo Kia Bilförsäkring

Köpa begagnad bil av privatperson

När du funderar på att köpa en begagnad bil av en privatperson finns det en del att tänka på både före och efter. Glöm inte teckna bilförsäkringen direkt när ni skriver över bilen.

Vägen mot ett bilköp

Det är många beslut som ska vägas in när du ska köpa bil. Räcker det med en liten bil eller behöver du en stor? Ska den gå på el, diesel eller bensin. Föredrar du en automat eller manuell växellåda? När du har funnit bilen som du vill köpa är det dags för några kontroller.

Bilens historia

Med hjälp av registreringsnumret får du veta vem som äger bilen och hur mycket fordonsskatten blir. Hos Transportstyrelsens hittar du tillverkningsdatum, modellår och besiktningsperiod, du ser även om bilen blev godkänd på senaste besiktningen. I serviceboken kan du se om bilen har blivit servad i rekommenderade intervaller. Finns alla nycklar kvar? Om det saknas nycklar bör de kodas bort från bilens dator.

Kontrollera bilens status

Provkör länge så du hinner testa alla funktioner. Säkerheten framför allt, här får du några tips

  • Kontrollera däckens mönsterdjup
  • Kör långsamt och provbromsa hårt
  • Testa strålkastare och blinkerslampor
  • Kontrollera alla säkerhetsbälten.

Se ditt pris och försäkra bilen direkt

Gör ni ägarbytet digitalt via Transportstyrelsen så går ägarbytet igenom direkt och du måste teckna en ny försäkring samtidigt. Tidigare ägarens försäkring gäller inte när du står som ägare till bilen.

Ditt pris framställs automatiskt. Vi kan kontakta dig för att säkerställa ditt försäkringsskydd. Läs om vår hantering av personuppgifter.