Sveriges enda märkesförsäkring för Kia 

Logo Kia Bilförsäkring

Vill du säga upp din bilförsäkring?

När du vill säga upp din bilförsäkring så går det oftast av sig själv, om du har sålt eller ställt av bilen avslutas försäkringen automatiskt. Ska du byta försäkringsbolag kan du bara göra det på den årliga förfallodagen.

Vill du byta försäkringsbolag?

Du kan bara byta försäkringsbolag på den årliga förfallodagen, kontakta oss om du vill byta försäkringsbolag.

Vi tål att jämföras

  • Maskinskadeförsäkring ingår i försäkringen tills bilen är 10 år gammal eller har gått 15 000 mil.
  • Om du har gällande vagnskadegaranti och råkat ut för en skada som ersätts av bilens vagnskadegaranti får du 3 000 kronor lägre självrisk.
  • Eftersom Kia Bilförsäkring är en del av If får du ta del av flera bra försäkringserbjudanden, du får till exempel upp till 15 % rabatt på hem- och villaförsäkring.

När bilen är såld

Du behöver inte kontakta oss och berätta att du har sålt din bil, försäkringen avslutas automatiskt från samma datum som ägarbytet är registrerat hos Transportstyrelsen. Detta kan ta några veckor, vi skickar en bekräftelse när vi har tagit bort försäkringen.

När bilen är avställd

Om du har halv- eller helförsäkring ändras din bilförsäkring automatiskt till en avställningsförsäkring i samband med att du ställer av bilen hos Transportstyrelsen. Du behöver inte kontakta oss då, utan vi får den informationen från Transportstyrelsen. under avställningsperioden.

När du ställer på bilen igen hos Transportstyrelsen ändrar vi automatiskt tillbaka försäkringen så att den gäller med samma omfattning som före avställningen. Läs om avställningsförsäkring 

När du ska få pengar tillbaka

Om din försäkringen förändras eller avslutas före årsförfallodagen får du pengar tillbaka. Om du betalar med autogiro korrigeras summan automatiskt vid nästa autogirodragning. Om du har valt att betala med faktura behöver vi ditt kontonummer så vi kan sätta in pengarna direkt på ditt konto.