Sveriges enda märkesförsäkring för Kia 

Logo Kia Bilförsäkring

Din Kia är speciell

Kia Bilförsäkring är en märkesförsäkring för dig och din Kia. Vår bilförsäkring är speciellt anpassad för din Kia oavsett modell eller vilket drivmedel du har valt.

6 goda anledningar till varför du ska välja Kia Bilförsäkring

Kvinna står lutad mot en vit bil.

Kia privatleasing

Med Kia privatleasing försäkrar du din leasingbil med Kia Bilförsäkring till ett fast månadspris. Försäkringen faktureras tillsammans med leasingkostnaden via Kia Finans.

Elbil som laddas.

Försäkring till elbilen

Vi har anpassat våra försäkringsvillkor till dagens eldrivna bilar och till de elkomponenter som finns i eldrivna bilar. Vi har en trygg försäkring till din elbil.

Kvinna kollar bagageutrymmet.

Bärgning och assistans

Bärgning ingår självklart i bilförsäkringen. Om du dessutom servar din bil hos en auktoriserad Kia-verkstad så gäller Kia Assistans så länge du servar din bil.

En mobiltelefon som fotograferar vit bil.

Digital skadehantering

Skadeanmälan online går snabbt och smidigt. Du fotograferar skadorna på bilen själv med vår fotobesiktning, bilderna skickas till verkstaden. Sedan kan du följa ditt ärende på Mina sidor.

Bil som repareras.

Maskinskadeförsäkring

Om din Kia är minst halvförsäkrad ingår maskin- och elektronik­försäkring och den gäller tills bilen är 10 år gammal eller har gått 15 000 mil. Den gäller för bland annat motorhaveri, elfel eller en styrväxel som plötsligt slutar fungera.

Kvinna lutar sig mot sten framför vit bil

Lägre självrisk på vagnskadegarantin

När du köper en fabriksny personbil i Sverige ingår vanligtvis en vagnskadegaranti i tre år med en fast självrisk. Denna reduceras med 3 000 kronor vid skada som täcks av vagnskadegarantin tillsammans med halvförsäkring hos Kia Försäkring.

Bilförsäkring för din Kia

Ditt pris framställs automatiskt. Vi kan kontakta dig för att säkerställa ditt försäkringsskydd. Läs om vår hantering av personuppgifter.

Flera anledningar att välja Kia Bilförsäkring

Generös ersättning för fabriksmonterad utrustning

Du får ersättning utan någon övre beloppsgräns vid stöld av däck, fälgar, GPS, stereo och annan fabriksmonterad utrustning. Det enda avdrag som görs är åldersavdrag och självrisk. Hur stort åldersavdraget blir beror på hur gammal utrustningen är vid skadetillfället. I villkoren punkt 5.3 kan du läsa mer om värdering av utrustning.

Nyvärde – bil yngre än två år

Om din Kia totalskadas när den är yngre än två år och inte gått mer än 4 000 mil då får du en ny Kia av samma modell. Ersättningen är begränsad till senast kända pris på likvärdig ny bil som den totalskadade. Förändringar av bilmodell och/eller utrustningsnivå som höjt priset ersätts inte.

Nyvärde gäller under förutsättning att du väljer en ny Kia hos en auktoriserad Kia återförsäljare. Nyvärde gäller inte för privatleasade bilar, transportbilsregistrerade eller direktimporterat fordon.

Mervärde – bil äldre än två år

Har du Kia Bilförsäkring och din Kia totalskadas när den är äldre än två år, räknat från första registreringsdag, eller har gått mer än 4 000 mil får du, utöver bilens marknadsvärde, ersättning med 20 % över detta värde.

Mervärde gäller under förutsättning att du väljer en ny Kia hos en auktoriserad Kia återförsäljare. Mervärde är begränsat till max 200 000 kr. Mervärde gäller inte för privatleasade bilar, transportbilsregistrerade eller direktimporterat fordon.