Sveriges enda märkesförsäkring för Kia 

Logo Kia Bilförsäkring

Vagnskadegaranti för Kia

När du köper en fabriksny personbil i Sverige ingår vanligtvis vagnskadegaranti i tre år. Kia Bilförsäkring är garantiadministratör och garantigivare är Kia Sweden AB.

Vill du veta hur länge din Kia har vagnskadegaranti? Fyll i registreringsnumret i fältet nedan så får du svar.

Kvinna lutar sig mot sten framför

Lägre självrisk på vagnskadegarantin

När du köper en fabriksny personbil i Sverige ingår vanligtvis en vagnskadegaranti i tre år med en fast självrisk. Denna reduceras med 3 000 kronor vid skada som täcks av vagnskadegarantin tillsammans med halvförsäkring hos Kia Försäkring.

Vad är vagnskadegaranti?

Vagnskadegarantin täcker skador som har uppstått vid trafikolycka eller en singelolycka. Den ersätter också skador på bilen som uppstått genom annan yttre händelse såsom skadegörelse. Din självrisk står på vagnskadegarantibeviset.

När du köper en fabriksny personbil i Sverige ingår vanligtvis vagnskadegaranti i köpet och gäller normalt i tre år från inköpsdagen. Kontrollera vagnskadegarantibeviset för att veta exakt hur din vagnskadegaranti gäller då det kan variera mellan olika bilmodeller.

Välj rätt försäkring när du har vagnskadegaranti

När du har en gällande vagnskadegaranti behöver du bara halvförsäkra din bil. Du behöver inte köpa till vagnskadeförsäkring under garantitiden.

Om du har Kia försäkrad hos Kia Bilförsäkring uppgraderar vi automatiskt din försäkring till en helförsäkring när vagnskadegarantin går ut så du behåller samma försäkringsskydd som tidigare.

Anmäl skada på vagnskadegarantin

Vi på Kia Bilförsäkring tar hand om dig även om du inte har din bilförsäkring hos oss. Anmäl skada  online inom 30 dagar och så snart ärendet är registrerat kan du logga in på Mina sidor och följa ditt skadeärende.

3 000 kronor lägre självrisk

När du har bilen försäkrad hos Kia Bilförsäkring och din Kia drabbats av en skada som täcks in av vagnskadegarantin så sänker vi din självrisk med 3 000 kronor.

Bilförsäkring för din Kia

Ditt pris framställs automatiskt. Vi kan kontakta dig för att säkerställa ditt försäkringsskydd. Läs om vår hantering av personuppgifter.