Sveriges enda märkesförsäkring för Kia 

Logo Kia Bilförsäkring

Kia Bilförsäkring till din elbil

Elbilen är framtidens bil och på senare år har försäljningen av el- och hybridbilar tagit fart i Sverige. För att möjliggöra en smidig övergång till eldrift har vi på Kia Bilförsäkring samlat svar på vanliga frågor. Allt för att du ska få ett säkert elbilsliv.

Laddar elbilen

Fördelar med att försäkra din elbil hos oss

Kia Bilförsäkring är en märkesförsäkring i samarbete med Kia. Det betyder att du får en försäkring anpassad för din bils alla komponenter och behov, oavsett om du kör Kia e-Niro eller någon annan modell.

Rätt verkstad för din elbil

Vi erbjuder alltid experthjälp på auktoriserade Kia-verkstäder. Dan Björk som är vår maskinskadeexpert berättar om varför det är viktigt att välja rätt verkstad:

– En elbil repareras enligt särskilda säkerhetsregler för bilar med starkström. Därför är det a och o att den verkstad du uppsöker verkligen har rätt kompetens. Genom Kia Bilförsäkring är du automatiskt kopplad till verkstäder som har de förutsättningar som krävs för en säker och trygg reparation, säger Dan Björk. 

Maskinskadeförsäkring som gäller längre

Maskinskadeförsäkring ingår i försäkringen tills bilen är 10 år gammal eller har gått 15 000 mil. Dessutom gäller försäkringen bland annat för stöld, brand och vagnskador. Läs mer om bilförsäkringen och jämför omfattningar.

Snabb och smidig skadehantering

Du kan anmäla skadan till oss här på webben, dygnet runt – utan papper och krångel. Dessutom, om du råkar ut för ett maskinhaveri eller annat tekniskt fel garanterar Kia Assistans att du kommer vidare på resan.

Om batteriet behövs bytas ut slipper du som kund att ta hand om det trasiga batteriet. Det återvinner vi på Kia Bilförsäkring åt dig.

Läs foldern om Kia elbil

Frågor och svar om elbilar

Bilförsäkring för din elbil

Ditt pris framställs automatiskt. Vi kan kontakta dig för att säkerställa ditt försäkringsskydd. Läs om vår hantering av personuppgifter.