Hämtar information

Vagnskadegaranti för Kia

När du köper en fabriksny personbil i Sverige ingår vanligtvis vagnskadegaranti i tre år. Kia Bilförsäkring är garantiadministratör och garantigivare är Kia Motors Sweden AB.

Vill du veta hur länge din Kia har vagnskadegaranti? Fyll i registreringsnumret i fältet så får du svar.

Halvförsäkring räcker under garantitiden

Under den period som din bil har en gällande vagnskadegaranti får du ett komplett skydd genom att köpa en halvförsäkring. Halvförsäkring i kombination med vagnskadegarantin ger samma skydd som en helförsäkring.

När garantin upphör

Vi håller reda på när vagnskadegarantin upphör att gälla för din bil och uppgraderar då din halvförsäkring till en helförsäkring. På så sätt kan du känna dig trygg med att samma försäkringsskydd som tidigare.

Den automatiska uppgraderingen görs för dig som köpte eller förnyat din Kia Bilförsäkring efter den 1 december 2015.  

Gäller vagnskadegarantin utomlands?

Vagnskadegarantin gäller i Sverige och de länder som är anslutna till Gröna Kort-systemet.

Beställ Grönt Kort i god tid innan du ska resa utomlands med din Kia. Det är ett bevis på att du har giltig trafikförsäkring på bilen. 

Självrisk på vagnskadegaranti

Kia står för garantin. De bestämmer vilken självrisk det är som gäller och inom vilken tid en skada måste anmälas för att garantin ska gälla. Det kan vara bra att känna till att självrisken på vagnskadegarantin alltid presenteras utan moms.

Har du råkat ut för en skada?

Det är vi på Kia Bilförsäkring som tar hand om dig när du råkat ut för en händelse som vagnskadegaranti gäller för. Det kan t ex vara kollision, dikeskörning, viltolycka eller skadegörelse. Kia Bilförsäkring tar hand om din anmälan även om du inte har din bilförsäkring här hos oss.

  • Anmäl skada inom 30 dagar.​
  • Kontakta närmaste Kia-verkstad och beställ tid för skadebesiktning så snart som möjligt. Du kan göra din anmälan direkt till verkstaden.